Bedrijfstuin onderhouden? 3 praktische tips

      Reacties uitgeschakeld voor Bedrijfstuin onderhouden? 3 praktische tips

Je wilt met je bedrijf natuurlijk professionaliteit uitstralen. Dit begint al buiten het pand met je bedrijfstuin. Heb je eenmaal een mooie bedrijfstuin laten aanleggen, dan moet je deze goed onderhouden zodat hij er ook mooi uit blijft zien. Je bedrijfstuin is immers een deel van je visitekaartje. Met deze 3 praktische tips kan jij je bedrijfstuin optimaal onderhouden.

Hoe kan je je bedrijfstuin goed onderhouden?

Om je bedrijfstuin mooi te houden moet deze goed onderhouden worden. Het beste kan je je bedrijfstuin drie keer per jaar een onderhoudsbeurt geven, namelijk in het voorjaar, in de zomer en in het najaar.

De onderhoudsbeurt in het voorjaar

Als er vaste planten in je bedrijfstuin staan die in de winter niet bloeien, moeten deze in het voorjaar worden gesnoeid. Door de planten dan te snoeien groeien ze extra goed en staan ze er in de zomer mooi bij. Heb je een gazon in je bedrijfstuin dan is dit het najaar en de winter waarschijnlijk niet zonder kleerscheuren doorgekomen. Om je gazon weer mooi en gezond te krijgen is het belangrijk dat je het eerst verticuteert, waarbij je dood mos en gras verwijdert zodat het gazon weer lucht, licht, water en voedingsstoffen op kan nemen.

Vervolgens bemest je het gazon, zodat de grond weer vruchtbaar wordt. Het bemesten van het gazon doe je het beste met een organische meststof. Organische meststof spoelt niet uit en zorgt behalve voor voeding ook voor biologisch bodemleven aan de grond. Dit is goed voor je tuin en ook voor het milieu. Ten slotte strooi je kalk in zodat het gras goed gaat groeien en mooi groen wordt.

 De onderhoudsbeurt in de zomer

In de zomer is het vooral belangrijk om de planten die sinds het voorjaar in bloei staan mooi in vorm te houden. Dit doe je door de planten in vorm te snoeien. Het gazon houd je netjes door de kanten bij te snijden en onkruid te verwijderen. Onkruid kun je het beste verwijderen met een onkruidbrander. Dit gaat heel snel en zorgt ervoor dat het onkruid uitdroogt en afsterft. Door onkruid te verwijderen blijft je tuin er verzorgd uitzien. Afhankelijk van het weer zal er in de zomer regelmatig moeten worden gesproeid.

De onderhoudsbeurt in de winter

Voor de winterperiode maak je je tuin winterklaar. Dit doe je door de planten te snoeien en te bemesten, het gazon bladvrij te maken, kalk in te strooien en onkruid te verwijderen. Je kunt snoeiafval, gevallen bladeren en afgestorven plantenresten het beste laten liggen. Dit zijn namelijk waardevolle, organische voedingsstoffen voor planten. Planten groeien namelijk beter en blijven gezonder op een rijke voedingsbodem. Je tuin ziet er wel rommeliger uit. Een alternatief is om tuinafval te vervangen door een organische stof, zoals compost of molmmest.

Je bedrijfstuin laten onderhouden

Ben je niet zo’n tuinier of heb je geen tijd of zin om je bedrijfstuin te onderhouden? Dan kun je dit ook laten doen. Heb je een bedrijfstuin en woon je in Waddinxveen of omstreken? Zoek dan op bedrijfstuinen Waddinxveen en bedrijfstuin onderhouden voor een goed tuiniersbedrijf voor het onderhoud van je bedrijfstuin. Zo weet je zeker dat je bedrijfstuin er het hele jaar mooi bij ligt en je een goede indruk maakt op je klanten en/of opdrachtgevers.