Een Tuinrenovatie uitvoeren!

      Reacties uitgeschakeld voor Een Tuinrenovatie uitvoeren!

Is er nog nooit iets gedaan is aan de tuin of ben je de tuin zat bent zoals die nu is dan is het tijd voor verandering. Een tuinrenovatie is niet iets dat je elk jaar doet dus je moet er goed over nadenken en goed onderzoek doen naar wat de mogelijkheden zijn. Hier ga ik een aantal zaken benoemen waar je op kan letten wanneer je klaar bent om de tuin onderhanden te nemen.

Laten wat mooi is

Wanneer je hebt besloten om in de tuin aan de slag te gaan dan is het handig om een goed plan op te stellen met idee├źn en wensen en daar eerst onderzoek naar te doen. In dit plan kun je ook opnemen wat je op dit moment wel mooi vind aan de tuin en of gedeeltes zijn die je kan laten staan zodat je wat geld kan besparen en dan heb je ook een begin punt. Een oude boom, de bestrating of de schutting kan nog gewoon in een prima staat zijn. Deze kun je prima houden bij de tuin renovatie in dat geval. Mocht dit niet het geval zijn dan heeft Voshaar schuttingen mij heel goed geholpen aan een mooie schutting.

Begroting maken

Je hebt een goed beeld van wat er kan blijven in de tuin en wat je wil veranderen maar wat nu? Je kan nu uit gaan zoeken wat de kosten gaan zijn van de gewenste veranderingen. Je kan het zelf uitvoeren of laten doen door een hovenier. In beide gevallen vergelijk rustig de prijzen en kijk wat het beste bij je past.

De uitvoering

Alles is gepland en uitgedacht dan is dat het moment om aan de slag te gaan of de hovenier te ontvangen. Zorg van te voren dat je de tijd hebt om de klus te klaren. Vergeet ook vooral niet om op tijd een afvalcontainer te huren zodat je gelijk je tuin afval weg kan gooien. Het is niks waard wanneer je nergens heen kan met je afval en daardoor niet door kan met de klus. Met andere woorden een goede voorbereiding is het halve werk! Dan hoef je alleen nog maar aan de slag te gaan.