Juiste planten kiezen voor in de tuin

      Reacties uitgeschakeld voor Juiste planten kiezen voor in de tuin

In elke tuin horen uiteraard planten thuis. Het maakt dan ook niet uit wat voor type tuin je hebt. Planten zullen de tuin altijd verder opvrolijken of het nu om een plant in een pot of in de grond gaat. Alleen welke plant is nu geschikt voor jouw? Kwekerij de Groot helpt je in dit artikel verder.

Waar kun je de planten kopen?

Voor het kopen van de juiste planten in de tuin heb je verschillende mogelijkheden. Zo kun je bestellen vanuit je luie stoel in een webshop. De planten worden dan gewoon naar je opgestuurd. Daarnaast heb je uiteraard ook de mogelijkheid een tuincentrum te bezoeken of je gaat rechtstreeks naar de kwekerij voor het kopen van je tuinplanten.

Waar let je op bij het kopen van de planten

Bij het kopen van de planten is het wel belangrijk om hier kritisch naar te kijken. Let bijvoorbeeld goed op of de plant ook de juiste ontwikkeling heeft doorgemaakt. Heeft de plant een natuurlijke vorm? Dan zal dit waarschijnlijk zo blijven en kun je de plant met een gerust hart kopen. Naast de vorm is het ook belangrijk te kijken naar de kleur van de plant. Zitten er verder geen gele plekken in de bladeren of ongedierte in de plant. Neem daarnaast ook even een kijkje bij de wortels. Deze horen namelijk jong en wit eruit te zien.

Bollen

Je hoeft uiteraard ook niet altijd een volledige planten te kopen. Het is ook mogelijk bollen te planten in de tuin. Deze kun je in het najaar planten zodat ze in het voorjaar helemaal tot bloei zullen komen. Daarnaast zijn er ook bollen die in zomer helemaal opbloeien. Deze kunnen in het voorjaar worden geplant.

Kies mooie planten voor in de tuin

Bij het kopen van de planten is het wel verstandig eerst een plan te maken. Het is bijvoorbeeld zonde om alleen eenjarige planten waardoor je elk jaar de tuin volledig opnieuw moet inrichten. Heb je nog geen idee wat voor planten je wilt hebben? Doe dan inspiratie op verschillende websites en/of plantenboeken. Hierdoor kun je gericht planten kopen die passen bij jou in de tuin.