Welke bloementjes jij dit voorjaar het beste kunt planten

      Reacties uitgeschakeld voor Welke bloementjes jij dit voorjaar het beste kunt planten

Het zonnetje schijnt weer en de vogeltjes tjirpen. Je voelt het aan alles. Het voorjaar is weer begonnen. Ondanks het ietwat frisse windje, kun je al heerlijk in je achtertuin zitten en wat zonnestraaltjes meepakken. Je tuin heeft wel net een koude winter overleefd en vergt daarom wel wat verzorging. Een aanhanger huren is wel op zijn plek om de oude bloemen zo snel mogelijk weg te gooien en nieuwe aan te schaffen. Drie stijltrends die we dit seizoen terug zien komen zijn harvesting elements, new frontiers en soft landing.

Harvesting elements
De beste omschrijving van deze trend is simpelweg pure eenvoud, waarbij duurzaamheid een grote rol speelt. Je tuin dient helder en overzichtelijk te zijn ingedeeld met producten met een eenvoudige vormgeving. Daarbij is het hergebruik van materialen ook een belangrijk aspect bij deze trend. Bij deze duurzame producten is het genoodzaakt dat je kan zien waaruit ze gemaakt zijn. Je zal in deze tuin dus ondanks zijn heldere indeling, vele combinaties van verschillende materialen tegenkomen. Bij deze trend hebben de kleuren wit en grijs de boventoon, waarbij de bloemen vaak in verschillende blauwtinten worden verspreid over de tuin. Over het algemeen heeft deze tuin een beetje een sobere look.

New frontiers
Wil je nou juist dat in jouw tuin de kleuren ervan afspatten? Dan is deze trend misschien meer geschikt voor jou! De bloemen in deze stijltrend zijn vaak wit, paars en lila en geven samen met de rest van het interieur een futuristische uitstraling. Je hoeft je natuurlijk niet aan deze kleuren te houden. Voordeel van deze stijltrend is dat de kleurkaart van pasteltinten tot felle kleuren kan lopen en je dus genoeg keuze hebt.Soft landing
Voor de wat zachtere uitstraling is deze trend uitermate geschikt. De pasteltinten staan bij deze trend dan ook centraal en worden gecombineerd met de juiste planten. Denk hierbij aan mos, planten met een zachtharig blad of pluizige grassen. Je moet als het ware het gevoel hebben dat je in je tuin op een zacht kussentje ligt. De meest gebruikte kleuren bij deze trend zijn crème, lila en groentinten. Je tuin kan eventueel een beetje opgefrist worden met een wat fellere kleur oranje.

Het is natuurlijk niet genoodzaakt om binnen de richtlijnen van deze stijltrends te blijven. Laat je vooral inspireren, ga een aanhangwagen huren en geef er je eigen draai aan. Jij bent uiteindelijk degene die in de tuin heerlijk van het zonnetje moet gaan genieten.